Het is november en deze maand zien we naast een grijze winterse lucht ook veel mannen die hun snor laten staan. Sommigen vinden dit een beetje vreemd, aangezien deze bovenliptrend voor het laatst echt populair was aan het begin van de jaren 80.

 

Movember betekent voor november, wat Pink Ribbon betekent voor oktober; aandacht vragen voor één van de grootste gezondheidskwesties voor mannen: prostaatkanker, teelbalkanker, mentale gezondheidsproblemen en lichamelijke inactiviteit.

 

Deelnemers doen mee door de maand te beginnen met een glad geschoren gezicht en rest van de maand een zo mooi mogelijke snor te laten staan, te verzorgen en bij te houden.

 

Het Movember evenement startte in 2003 in Australië met slechts 30 deelnemers. In 2004 werd een stichting, The Movember Foundation opgericht. De stichting ontwikkelde in 2010 een wedstrijd, de Moscars, om de persoon te vinden die de beste snor ter wereld kan laten staan.

 

Dus de volgende keer dat u een man met een rare snor ziet, weet u dat dit voor het goede doel is. En misschien, wie weet, doet u volgende Movember ook mee?

 

Ga voor meer informatie over Movember naar movember.com