Berlijn, 1 september 2017 – Doro, de Zweedse telecomproducent en marktleider op het gebied van seniorentelefoons, introduceerde tijdens IFA 2017 de Doro 8040, een intuïtieve smartphone met ingebouwde toegang voor vrienden en familie.

Net als andere telefoons van Doro, speelt ook de 8040 in op de behoeftes van ouderen zoals luid en helder geluid, aanpasbare lettergrootte, duidelijk gescheiden toetsen en een handige noodknop. De telecomproducent zet met de introductie van de Doro 8040 een extra stap op het gebied van innovatieve maar gebruiksvriendelijke smartphones voor senioren.Innovatief, maar vertrouwd

Zo werd onder andere het fysieke ontwerp van de smartphones van de Doro Liberto 825 en de Doro 8031 geüpgraded om de Doro 8040 te voorzien van een ergonomisch maar tegelijkertijd gestroomlijnd en strak design. Daarnaast is de assistentieknop, die een hele geruststelling vormt voor zowel de gebruiker als zijn naasten, verplaatst en is het ontwerp van de fysieke toetsen licht aangepast om nieuwe gebruikers nog meer vertrouwen te geven.

Hoewel de Doro 8040 in veel opzichten vernieuwend is, is het actiegestuurde interface hetzelfde als die van zijn voorganger de Doro 8031. Dit gebruiksvriendelijke menusysteem, geïnspireerd op Android, begeleidt gebruikers bij elke actie door gebruik te maken van werkwoorden in plaats van ingewikkelde applicatienamen.


Hulp van familie en vrienden op afstand

Angst weerhoudt senioren er vaak van om met een smartphone aan de slag gaan. Ze zijn bang om het toestel te beschadigen, het niet te begrijpen of om familie tot last te zijn in het geval ze hulp nodig hebben. Doro heeft lang nagedacht over een oplossing en ontwikkelde voor de Doro 8040 daarom een nieuwe functie waarmee familieleden op afstand toegang kunnen krijgen tot de smartphone. Via het gebruiksvriendelijke webportaal mydoromanager.com kunnen vrienden en familie inloggen en helpen waar nodig is; bijvoorbeeld met het aanpassen van instellingen of het toevoegen van contactpersonen. Deze naadloze integratie helpt de gebruiker op weg te helpen en zorgt voor een versterkt gevoel van contact met familie en vrienden.

Robert Puskaric, CEO van Doro Group, verklaart: “Dankzij de volledige integratie van ons webportaal kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van de senioren. Dit zal zonder twijfel de manier waarop senioren met hun dierbaren communiceren en contact houden veranderen. De Doro 8040 is onze beste smartphone en volledig afgestemd op de wensen en behoeftes van onze gebruikers.”

Claude Van Biervliet, commercial director van Eurodistribution (Benelux distributeur): "Ons smartphoneaanbod was al een groot succes, maar met de toevoeging van de Doro 8040 gaan we nog een stap verder om senioren op weg te helpen in de gemoderniseerde wereld.”

De Doro 8040 is vanaf half september verkrijgbaar bij Coolblue. Vanaf 1 oktober is de Doro 8040 in meerdere winkels verkrijgbaar.

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met :

Doro - Eurodistribution
Steven Demeulemeester
T: 011 57 88 110
E: steven@eurodistribution.nl

LEWIS
Merel Dudok van Heel en Katelijne Blom
T: 020 220 02 20
E: doro-benelux@teamlewis.com