Åbn/luk menuen

Maak kennis met echte mensen die Doro hebben ontdekt.

Klik op één van onze gebruikers om hun unieke verhaal te lezen.

“Wanneer ik het toestel in mijn handen heb, voelt het alsof ik iets heel waardevols vasthoud.”

Norbert, 77
Zakenman en motorrijder

Bekijk de video
Bekijk Norbert's Doro

Als geboren avonturier gebruikt Norbert Doro om onderweg in contact te blijven.

Lees meer

Ik ben nu 77, maar ik wil wel 100 worden, en ik ben vooralsnog niet van plan om van de motorfiets af te stappen. Ik voel me helemaal geen 'senior' en ik vind het ook niks dat dit woord zo vaak negatief wordt gebruikt. Ik ben niet oud, ik ben mezelf. Ik ben Norbert. En ik wil mijn leven leven!

Daarnaast ben ik “The Number 1” als het eerste lid en de oprichter van de Duitse Harley Davidson Club. Ik heb onlangs in Spanje een reis van 4000 km gemaakt op mijn motorfiets. Op zulke momenten ben ik blij dat ik mijn Doro bij me heb. Ik vind vooral de assistentieknop voor noodgevallen zo belangrijk: als het nodig is, wordt de juiste persoon onmiddellijk op de hoogte gebracht. Zo blijf ik niet alleen veilig, maar ook de mensen om mij heen. Ik ben niet langer afhankelijk van jongere mensen om in contact te blijven, nu ik mijn eigen smartphone heb. Het is heel belangrijk voor motorrijders om contact te kunnen leggen wanneer iemand verdwaald raakt.

Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk om in contact te blijven met andere mensen. De camerafunctie op de telefoon is zo handig voor het onderhouden van contacten. Ik hoef niet meer een grote camera mee te slepen en te wachten om mijn reizen te kunnen delen. Met Doro kan ik gewoon een foto maken en deze versturen naar mijn vrienden. Zo zien ze meteen waar ik mee bezig ben geweest. Ik denk dat ik echt niet meer zonder deze communicatiemogelijkheden kan. Ik blijf zo in contact met vrienden, familieleden, zaken... alles.

“Ik denk dat mijn vrienden werden overgehaald door het gebruiksgemak van de telefoon.”

Philippe, 67
Parttime tandarts en opa.

Bekijk de video
Bekijk Philippe's Doro

Philippe heeft een gezonde balans tussen werk en plezier nodig. Hij vindt het prettig dat hij door Doro voor beide gebieden contact kan onderhouden.

Lees meer

Ik ben een semi-gepensioneerde kaakchirurg. Ik houd van mijn werk en de uitdagingen die het me geeft, maar onlangs besloot ik een stapje terug te doen om meer tijd te hebben voor familie en golf. In de extra vrije tijd pas ik vaak op de kleinkinderen en heb ik meer tijd om te golfen met mijn vrouw Michelle. Ik denk dat een balans tussen werken en spelen erg belangrijk is.

Ik heb smartphones een tijdje gebruikt, maar mijn dochter gaf me onlangs een Doro. Eerlijk gezegd mis ik de tijd van ouderwetse gesprekken. Ik ben niet geïnteresseerd in die 'sociale netwerken'. Maar wat ik wel fijn vind is dat ik overal bereikbaar ben. Vooral als er een noodgeval is in het ziekenhuis: nu kan ik direct worden bereikt. Buiten het ziekenhuis maakt Doro het heel eenvoudig om vrienden, familie of collega's handsfree te bellen in de auto. Ik vind dat heel prettig.

Wanneer Michele en ik golfen, maak ik graag gebruik van de GPS-app om de afstanden te meten. Ik lees ook het PGA-nieuws op een app om de scores bij te houden. Dat is ook fijn. En ja, het is geweldig om contact te onderhouden met de familie. Mijn kleinkinderen wonen helemaal in Frankrijk en het is fijn om zo makkelijk met ze te kunnen praten en eens per week hun gezichten te kunnen zien via videogesprekken. Het gaat niet zo snel, maar ik ontdek apps die goed voor me zijn, zowel professioneel als persoonlijk.

“Met de nieuwe Doro telefoon heb ik geen hulp van andere mensen nodig. Het was zo eenvoudig te leren.”

Madelein, 73
Aerobics-instructeur en DJ.

Bekijk de video
Bekijk Madelein's Doro

Als liefhebber van technologie wil Madelein graag blijven leren en ontdekt ze eenvoudig nieuwe apps die ze met Doro kan toepassen in haar leven.

Lees meer

Wij senioren zijn een heel interessante groep. We hebben al zoveel gezien en we zijn zoveel verschillende soorten mensen geweest in ons leven. Ik heb nooit begrepen waarom men verwacht dat we het rustiger aan gaan doen. Ik denk dat het heel belangrijk is om te blijven leren en actief te blijven. Ik probeer zoveel te leren als ik kan. Ik denk dat het goed is voor de hersenen.

Op 62-jarig leeftijd werd ik weduwe en een paar maanden later overleed ook mijn moeder. Ik kwam erachter dat actief blijven cruciaal was voor mijn gezondheid en geluk, dus ik begon aerobiclessen te volgen en werd actief in de muziek. Uiteindelijk werd ik zowel een DJ als aerobic-instructeur. Ik ben nu 73 en heb mijn eigen discotheek in Stockholm, en ik weet vrij zeker dat ik de enige DJ ter wereld ben die in een bejaardentehuis woont.

Technologie is mij niet vreemd, omdat er zoveel voordelen aan zitten. Ik vind het geweldig. Ik had eerst een andere smartphone, maar die heb ik weggelegd toen ik een Doro kreeg. De Doro is veel gebruiksvriendelijker en stelt me in staat om nieuwe dingen te ontdekken voor zowel mijn professionele als persoonlijke leven. Nu kan ik heel makkelijk muziekapplicaties vinden en gebruiken voor mijn DJ-activiteiten. Daarnaast kan ik eenvoudig overal contact hebben met mijn dochter. En nog gratis ook, hoewel ze niet in Zweden woont.

Contacten onderhouden is heel belangrijk voor me en Doro maakt dit mogelijk. Ik voel me veel vitaler met technologie. Ik had nooit kunnen verwachten dat mijn leven zo fantastisch en leuk zou zijn als vandaag. Ik heb alle mogelijkheden ter wereld. Ik ben blij dat ik vandaag een senior ben, ik vind het fantastisch.

“Alles zou eenvoudiger moeten zijn voor iedereen, niet alleen voor senioren.”

Jean-Luc, 64
Net gepensioneerd en fan van het buitenleven.

Bekijk de video
Bekijk Jean-Luc's Doro

Laat technologie voor hem werken, en niet andersom. Dat is wat Jean-Luc fijn vindt aan de eenvoud van Doro.

Lees meer

Ik ben de oudste van zeven kinderen en ik heb mijn hele leven gewerkt. Ik heb veel verschillende beroepen uitgeoefend: zeilen, bouw, hoger onderwijs, administratie en pas nog in de politiek. Nu ben ik met pensioen en zijn de prioriteiten in mijn leven veranderd. Ik woon nu in Zuid-Frankrijk en ben meestal buiten in het prachtige weer. Ik wandel in de bossen en zoek naar paddenstoelen. Ik geniet enorm van de eenvoud; van koken en kaarten met vrienden en familie.

Sinds ik gepensioneerd ben, kan ik pas echt ontspannen. Ik wil niet nerveus worden van mijn telefoon. Alles zou eenvoudiger moeten zijn voor iedereen, niet alleen voor senioren. Toen mijn nicht Caroline me vier jaar geleden een Doro liet zien, raakte ik geïntrigeerd door de eenvoud. Sindsdien voel ik me als een kind dat een cadeautje open maakt.

Ik heb een heel duidelijke mening over technologie. Ik sta erdoor versteld en sta achter de ontwikkelingen, maar ik vind ook dat technologie altijd de mens moet dienen. Wij moeten niet werken voor technologie, technologie moet juist voor ons werken. Ik denk dat smartphones de eerste telefoons zijn die rekening houden met de persoon en Doro maakt ze zeer gebruiksvriendelijk. De handelingen die ik doe op mijn telefoon, voelen net alsof het mijn eigen handelingen zijn. Deze telefoon voelt een beetje als een deel van mij.

“Ik heb zoveel nieuwe dingen ontdekt en het kostte me bijna geen moeite.”

Sid, 69
Taxichauffeur en opa

Bekijk de video
Bekijk Sid's Doro

Maak kennis met Sid, een taxichauffeur uit Londen die de apps op zijn Doro heeft omarmd om hem te helpen tijdens zijn werk en in contact te blijven met familie.

Lees meer

Mijn vrouw Elaine en ik wonen ten noorden van Londen, in het plaatsje Borehamwood. Elaine heeft zich beter aangepast aan de moderne technologie, maar ik begin er nu ook het nut van in te zien. Mijn dochter dacht dat ik nooit gewend zou raken aan een smartphone, maar het is veel eenvoudiger dan ik dacht. Het is zo'n handig hulpmiddel.

Ik ben al meer dan 45 jaar taxichauffeur in Londen. Ik weet de weg in de stad, maar ik ken nog niet alle straten in Londen uit mijn hoofd. Bouwwerkzaamheden, wegonderhoud en verkeersdrukte zijn ook zaken die ik niet in de hand heb, maar handig zijn om te weten. Met Doro kan ik in plaats van een kaart gewoon Google maps op mijn telefoon gebruiken, om te kijken hoe de wegen nu zijn.

Ik heb ook een aantal andere applicaties gedownload speciaal voor mijn werk, waardoor ik meer klanten kan krijgen. Ik kan via mijn telefoon zelfs creditcardbetalingen accepteren, wat echt geweldig is. Wat is het toch snel gegaan met de moderne technologie, hè?

Een smartphone helpt me ook in mijn persoonlijke leven. Mijn dochter stuurt me foto's en video's van de kleinkinderen en, hoewel ik niet goed weet waarom, mijn vrouw en ik communiceren zeker weten meer. Nu ik Doro gebruik, ben ik niet bang om ook andere nieuwe vormen van technologie te proberen.

Leeftijd is een getal

Maar kent geen grenzen

Onze telefoons zijn eenvoudig, maar onze gebruikers zijn zo verschillend als wat. Zie hoe Doro mensen helpt contact te maken, aansluiting te vinden en nieuwe dingen te ontdekken in alle gebieden van hun leven.

Bekijk de video

Live life.